Loopbaanbegeleiding

Voor particulieren

loopbaanbegeleiding loopbaanchoaching outplacement

Wat zou ik echt willen?  Niet helemaal blij met je huidige werkomgeving? Op zoek naar verandering? 

Elk jaar nemen veel mensen de beslissing om over te stappen naar een andere baan. Je hebt lef en moed nodig om een nieuwe keuze te maken. Twijfel je misschien of het werk wat je nu doet jou nog steeds op het lijf geschreven is? Waar liggen je kansen? Welke koers kies je en door welke factoren laat jij je leiden?

In dit proces helpt professionele begeleiding en coaching.  Het loopbaancoachtraject is een intensieve en persoonlijke begeleiding op het gebied van leven en werken. Het geeft een beter inzicht in jezelf, je drijfveren, wensen, kwaliteiten, valkuilen en (loopbaan)mogelijkheden.  Je carrièrekoers wordt duidelijk en je maakt een plan voor toekomstige loopbaanstappen.

Hoe gaan we te werk?

Vooraf vindt een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek plaats. Doel van dit gesprek is om jouw vraag en mijn aanbod op elkaar af te stemmen én om te ontdekken of het wederzijds klikt. Vertrouwen is de basis voor jouw boeiende persoonlijke ontwikkelingsproces.

Het loopbaancoachtraject bestaat uit een serie gesprekken, die met een frequentie van éénmaal per twee of drie weken worden gevoerd. Ter voorbereiding op de gesprekken krijg je oefeningen of opdrachten mee die je thuis uitwerkt. Doel van het coachtraject is het benoemen, (her)ontdekken en uitwerken van jouw talenten. Wat het beste bij jou past, wat het meeste energie geeft en waar je het meest gelukkig van wordt.

Wat levert een persoonlijk loopbaancoachtraject op?

Inzicht in kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten.  Je vindt antwoorden op vragen zoals: Waar ben ik goed in? Welke vaardigheden horen bij mij? Hoe bouw ik mijn successen? Wat voor soort werk wil ik doen? Wat voor soort werk past bij mij? Wat is mijn passie? Wat geeft mij energie en voldoening?  En vooral: welke stappen ga ik zetten om mijn doel te bereiken?

Het resultaat na verschillende sessies is een persoonlijk ontwikkelingsplan met daarin eigen inzichten en concrete acties om het gewenste doel te bereiken.

Is loopbaanbegeleiding wel iets voor mij?

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan en beslis daarna zelf.  Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kan je al aanvragen voor je je loopbaancheques bestelt.

Hoeveel kost dit voor mij?

Loopbaanbegeleiding kan gefinancierd worden met de loopbaancheques van de VDAB. Je dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.  Bekijk hier alvast of je recht hebt op loopbaancheques: vdab.be/loopbaancheques

Loopbaanbegeleiding kan door middel van twee cheques. De eerste cheque kost 40 euro eigen bijdrage voor 4 uur. De tweede cheque kost 40 euro eigen bijdrage voor 3 uur.  

Hoe bestel ik loopbaancheques?
vdab.be/loopbaancheques

Indien je niet in aanmerking komt voor loopbaancheques kan je alsnog bij mij terecht voor begeleiding en advies omtrent allerlei loopbaan- en jobthema’s met als doel het verwerven van persoonlijke inzichten en het in kaart brengen van nodige acties, aangevuld met persoonlijk advies.

Voor loopbaanbegeleiding werk ik samen met CoachingLife, een door VDAB en Vlaamse Overheid erkend loopbaancentrum.

vdab loopbaanbegeleiding loopbaancheques

Voor bedrijven

De meeste collega’s functioneren goed. Maar soms is er iemand die even wat meer aandacht nodig heeft. En de vraag is of die ook gezien wordt? Medewerkers zijn namelijk een kei in verstoppen van hun problemen. Daar sta je als werkgever vaak niet eens bij stil.

De doemscenario’s zijn dan snel geschetst, of het nu terecht is of niet. Maar ondertussen ligt het risico wél bij u als:

  • een goede medewerker niet meer blij is met de huidige werksituatie,
  • ze worden weggekaapt door de concurrent,
  • één van uw medewerkers overspannen geraakt.

Het inschakelen van een professionele hulp tackelt het probleem bij de bron.

Wat levert een loopbaanbegeleidingstraject op voor een werknemer en werkgever?

  • Inzicht in eigen doelen en wensen
  • Motivatie en betrokkenheid van binnenuit
  • Inzet van kwaliteiten en zelfontwikkeling

Tijdens een uitgebreide kennismaking en intake kunnen we samen de risico’s en doelen inventariseren. Daarna ontvangt u van mij advies over de aanpak van de persoonlijke loopbaanbegeleiding.

Outplacement

Steeds meer werkgevers investeren in outplacement of loopbaanbegeleiding voor hun ontslagen werknemers. Het is als het ware hun manier om een bijdrage te leveren aan het zoeken naar een geschikte baan voor iemand die zich jarenlang voor hen inzette.

Wat is outplacement?

Outplacement, ook wel eens “ontslagbegeleiding” genoemd, is geschikt voor werknemers die ontslagen zijn of met ontslag bedreigde werknemers die begeleiding zoeken in het vinden van een nieuwe baan. Een loopbaanbegeleider kan de  werknemer helpen zowel met het verwerken van het ontslag op psychologisch vlak als bij het praktisch organiseren van de zoektocht naar een nieuwe baan. Je kunt dus heel terecht stellen dat de outplacement betekenis heel ruim in te vullen is.

Copyright Samen in balans 2021
Ondernemingsnummer 0760702407