Loopbaanbegeleiding

Voor bedrijven

De meeste collega’s functioneren goed. Maar soms is er iemand die even wat meer aandacht nodig heeft. En de vraag is of die ook gezien wordt? Medewerkers zijn namelijk een kei in verstoppen van hun problemen. Daar sta je als werkgever vaak niet eens bij stil.

De doemscenario’s zijn dan snel geschetst, of het nu terecht is of niet. Maar ondertussen ligt het risico wél bij u als:

  • een goede medewerker niet meer blij is met de huidige werksituatie,
  • ze worden weggekaapt door de concurrent,
  • één van uw medewerkers overspannen geraakt.

Het inschakelen van een professionele hulp tackelt het probleem bij de bron.

Wat levert een loopbaanbegeleidingstraject op voor een werknemer en werkgever?

  • Inzicht in eigen doelen en wensen
  • Motivatie en betrokkenheid van binnenuit
  • Inzet van kwaliteiten en zelfontwikkeling

Tijdens een uitgebreide kennismaking en intake kunnen we samen de risico’s en doelen inventariseren. Daarna ontvangt u van mij advies over de aanpak van de persoonlijke loopbaanbegeleiding.

Outplacement

Steeds meer werkgevers investeren in outplacement of loopbaanbegeleiding voor hun ontslagen werknemers. Het is als het ware hun manier om een bijdrage te leveren aan het zoeken naar een geschikte baan voor iemand die zich jarenlang voor hen inzette.

Wat is outplacement?

Outplacement, ook wel eens “ontslagbegeleiding” genoemd, is geschikt voor werknemers die ontslagen zijn of met ontslag bedreigde werknemers die begeleiding zoeken in het vinden van een nieuwe baan. Een loopbaanbegeleider kan de  werknemer helpen zowel met het verwerken van het ontslag op psychologisch vlak als bij het praktisch organiseren van de zoektocht naar een nieuwe baan. Je kunt dus heel terecht stellen dat de outplacement betekenis heel ruim in te vullen is.

sylvie@sameninbalans.be

Smokkelstraat 11 – 9190 Stekene

0479 18 00 87

Cookies & Privacy

Ondernemingsnummer 0760702407

Copyright Samen in balans 2021